Alçı

Alçıtaşı veya kireçten üretilen alçının kimyasal içeriğinde "kalsiyum sülfat hemihidrat" (CaSO4.1/2 H2O) bileşiği bulunmaktadır. Bu bileşik yaklaşık 190 derece ateşte ısıtılarak içeriğindeki suyun % 75 i çıkartılması ile alçı elde edilir. ilk olarak 18. yüzyılda kullanılmaya başlanmıştır ve günümüzde yoğun olarak bir çok alanda kullanılmaktadır.

 

Özellikle inşaat alanında yoğun olarak kullanılan alçı, tıp, heykelcilik ve tarım alanlarında da kullanılmaktadır. İçerisinde ki suyun daha önceden alınmasından ötürü tekrar suyla teması halinde çabuk birşekilde donma sürecine geçen alçı özellikle inşaat sektöründe kabartma ve tavan süsleme gibi alanlarda yoğun olarak kullanılmaktadır.

 

İstanbul Alçıpan olarak alçı ile alakalı tüm işlerinizi, konusunda uzman profesyonel alçı ustalarımız ile birlikte yapmaktayız. İstanbul'un tüm ilçe ve semtlerine alçı ve alçı ustası konularında hizmet vermekteyiz.